torstai 11. kesäkuuta 2009

Loma

Loma. 

Hirvittävä työmäärä vyöryy pahaa aavistamattoman Koti-isän niskaan kuin sataneljäkymmentäkiloinen sementtimöhkäle jollaisia Äiti haluaa puutarhaa rajaamaan. Ne ovat niin raskaita, että Vanerivarpusen kestävyyttä ihmetellään ja sen tilaa päivitellään Harmajalta Seinäjoelle.

Loma.

Aurinkoisia päiviä puutarhassa ja savua sisällä tuvassa. Edellinen savustus ei johtunutkaan vääristä puista vaan puut uuniin laittaneesta puupäästä. Äiti kihisee pyhää raivoa seistessään Lapset kainalossaan eteisessä Isän koettaessa tuulettaa taloa.

Loma.

Kärpäset tulevat. Ja muut lentoeläimet. Onneksi hyttysiä ei sentään vielä ole.

Loma. 

Poika oppii valtavasti koko ajan. Isän suurista ponnisteluista huolimatta hänen ensimmäinen sanansa ei ole "isä" mutta ei onneksi Äitikään. Se on "anna". Ja pakkohan se on antaa, oli se sitten halko, sinkkiämpäri tai muu lelu. Tyttö juttelee hienosti ja hauskasti. Kertoo aamupalalla nähneensä unta kukkasista ja mummolaan pyöräilleestä pupusta jolla oli keltainen puku.

Loma.

Pihaan ilmestyy 600-litran öljyntorjuntasäkkejä majoittanut vaneriloota ja 1950-luvun naistenpyörä, Regulus Teräs. Isä sai ne romuttamolta sataneljäkymmenkiloisten sementtimöhkäleiden kylkiäisinä sillä lomalla ehtii poiketa romuvarastolla vaikka joka päivä. Se lomassa onkin parasta.

Ei kommentteja: