sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Kiinalainen maitojauhe

Hitaasti kuin jokilaiva etenemme kohti vääjäämätöntä. Kohti lumetonta joulua, kohti pimeyden sydäntä. Laulu- ja soitinyhtye Northern Kings julkaisee albumillisen kikkeliheviksi muunnettuja vanhoja rallatuksia. Ne valtaavat radioaallot. Blogin pitäminenkin vaikeutuu. Tuntuu, että pienet asiat kasvavat kunnes niistä tulee ylitsepääsemättömän isoja. Ja kaiken lisäksi sataa. Jatkuvasti.

Tiistaina varaamme Pojalle ajan lääkäriin. Pääsemme vastaanotolle jo torstaina sillä kyseessä on yksityinen vastaanotto.

Lääkärikeskuksen valotaulussa surisee siivekäs hunajaa keräävä hyönteinen. Ne ovat olleet aiemmin ahkeruuden esimerkkieläimiä, nyttemmin kaiken katoavaisuuden kuvia. Vastaanottotilassa kuhisee kuin pesässä. Me olemme myöhässä, kuten tavallista. Virkailijaa se ei haittaa sillä täällä eletään markkinatalouden mukaan. Vuoromme on annettu eteenpäin ja joudumme odottamaan. Odotan Pojan kanssa puoli tuntia ennen kuin vuoromme uudestaan sattuu kohdalle. Sitä ennen ehdimme nähdä paljon sairautta ja surkeutta, monia kyyneleisiä silmiä ja alas painettuja päitä. Tohtori tutkii Pojan kertomani perusteella ja sanoo sitten, että koliikkia vain esiintyy eikä tässä välttämättä ole mitään lääketieteellistä syytä. Sitten lääkäri tutkii Pojan nenän ja kuuntelee sydänäänet ja kertoo, että nykyään on voitu todeta monen koliikin johtuvan kuitenkin erilaisista allergioista. On siis mahdollista ostaa kokeeksi kallista äidinmaidon vastiketta ja katsoa, miten uni alkaa maistumaan. Tämän lisäksi tohtori ehdottaa vatsalaukun röntgeniä. Se kuulostaa kalliilta ja sitä emme nyt ota. Autolla Äiti ja Tyttö ovat nukahtaneet höyrynpeittämien ikkunoiden taakse. 

Ajamme Itäkeskukseen ja ostamme apteekista äidinmaitovastiketta. Se maksaa 57 € ja siitä saa kolme litraa valmista juomaa. Kotona sekoitamme pienen koe-erän. Se haisee karmealta. Mutta sitä juotuaan Poika ei itke. 

Seuraavana päivänä vaippaan on tullut runsaasti kakkaa. Se ei ole makeantuoksuista, toffeenkaltaista vauvankakkaa. Se on kirkkaan vihreää ja siinä on kovia ryynejä kuin pieniä muovikuulia. Päätämme lopettaa jauheen antamisen. Vastineeksi Äiti lopettaa kaikkien maitotuotteiden käytön. Kokeeksi.

Ei kommentteja: