torstai 11. syyskuuta 2008

Zontakerhon jälkeenjääneet paperit

Äidillä on tänään taas neuvola. Neuvolantäti pompottelee hänen mahaansa kuin nahkaista kuntopalloa ja arvioi Syntymättömän kehitystä, ennustaa sen syntymää. Tällä kertaa me emme ole tervetulleita neuvolaan. Ja ei se meitä haittaisikaan jollei Tyttö heräisi innoissaan Äidin herätyskellon kilahtaessa ensimmäisen (ja ainoan) kerran.

Nousemme silti vasta kahdeksan jälkeen. Puen Tytölle kauniin mekon sillä haluan yllättää neuvolasta palaavan Äidin. Sitten keitän lastenpuuroa. Lisään siihen lusikallisen kirsikkahilloa ja kyllä maistuu. Se maistuu niin hyvin, että edes mekko ei likaannu. Toisaalta se olisi haitannutkaan kovin paljoa, sillä havaitsen sen olevan väärinpäin. Näin sen olisi voinut helposti kääntää ja tahra olisi jäänyt selkään piiloon. Aamiaisen jälkeen laulamme parit piippolanvaarit ja jossullalystit on. Kurkkuun ei enää satu. Paljoa. Myöhemmin yskin heleänpunaista limaa vessan lavuaariin. Pönttöön ei viitsisikään, sillä se saattaisi sulattaa teipin liimat.

Äidin tullessa kotiin pääsen sukeltamaan virtuaaliin. Asuntoportaali etuovi.com ei jostain syystä aukea. Tarkastan oikotie.fi:n. Eilispäivän uutisten mukaan se tullaan yhdistämään Kiinteistövälitysliike Igglon sivustojen kanssa. Igglo siis lopettaa asuntojen myynnin mutta möi samalla kehittämänsä nettikonseptin. Siihen kuuluu olennaisena osana asuntojen korvamerkitseminen. Se tarkoittaa sitä, että mistä tahansa,ei ainoastaan myynnissä olevasta asunnosta, voi käydä jättämässä jonkinlaisen ostohalukkuusilmoituksen. 

Oikotieltä karautan Iltalehden kautta Kauppalehteen. Sieltä löydän uutisen, jonka mukaan jotkut naisjohtajat suhtauvat miehiinsä kylmästi. Tutkimuksen maailman porteilla käynyt minäni pitää tutkimusta hieman lepsuna sillä sitä varten oli haastateltu vain 29 naisjohtajaa. Tutkimuksessa todettiin muun muassa seuraavaa: Naisjohtajien kertomuksista tutkijalle syntyi kuva, jonka mukaan surkeimmassa asemassa olivat "pienet miehet". Ajattelen naisjohtajia Zontakerhon saunan lauteille naureskelemaan pienimunaisten tutkijahiirulaisten uusinta tekelettä ja puhumassa kotona odottavista kurinpalautuksista. Samassa Tyttö tuo minulle Jos sulla lysti on -kirjan, Äiti huutaa: Iskä, tee jotain  ja ymmärrän olevani juuri tuo pieni mies.

Illalla on pakko poistua kotoa vaikka olenkin yhä sairaslomalla. Äidin inventaarion mukaan meiltä puuttuu maitoa, hedelmäsokeria sekä naudan jauhelihaa. En tiedä mitä hän on leipomassa mutta se vaikuttaa mielenkiintoiselta. Olen lisäksi lukenut loppuun muutoinkin vajavaisen dekkarivarastoni joten ulos on pakko uskaltaa. Olen informaatikon poika, melkein sankari siis itsekin siteeraan Edu Kettusta ja teen aineistohaun pääkaupunkiseudun yleisiin kirjastoihin. Haun mukaan muutama Harry Bosch jota en ole vielä lukenut on Etelä-Haagan kirjastossa. Ajamme Tytön kanssa sinne.

Mummu huutaa Pieni Punainen Karhu ja osoittaa muumikirjaa vitriinissä. Lainaamme teokset Laurasta tulee isosisko ja Nyt siivotaan, Sauli. Ne ovat Tytön ensimmäiset lainakirjat. Hän on tohkeissaan, lukee niitä jo auton takapenkillä serkkujen vanha polkupyöräkypärä päässään. Pysähdymme Pakilan S-marketiin. Henkilökunta on juuri laittamassa keltaisia 50 %
tarroja lihapaketteihin. Ostamme kolme. Tyttö hihkuu autonmallisessa myymäläkärryssään sillä hän on viimeinkin saanut sen äänimerkkinapista äänen! Kehitys kehittyy.

Kotona istahdan television ääreen katsomaan mielenkiintoista dokumenttia Suolasta, oluesta ja leivästä mutta hormonien villitsemä äiti haluaa Idolsin päälle. Osa hahmoista on kuin Timo Koivusalon Pekko -ohjelmista. Ja sitten on vielä ne laulajat. Panem et circenses totesivat muinaiset roomalaiset ja samaa me vaadimme yhä. Nyt se vain ei ole keisari joka näyttää peukalollaan kuka elää ja kuka ei vaan ensin tuomarit ja sitten me kaikki, matkapuhelimen omistajat.

Tyttökin saa olla hereillä Idolsin ajan. Hän on kiinnostuneempi omenoista ja Äidin taikinasta. Sienten säilömisen ja puolukoiden survomisen jälkeen on omenoiden vuoro. Niistä tehdään hyvettä ja hilloa. Ja minä teen päätöksen. Pienten miesten paikka ei ole kotona kahden naisjohtajan alaisuudessa. Jos kuumetta on huomenna alle 42 astetta niin menen töihin. Mutta sitä ennen. Parit piippolan vaarit ja tiskit.

Ei kommentteja: